عملیات هرس:

1.  هرس باردهي درختان سيب: 

 

درخت سيب اگر هر سال هرس نشود شاخه هاي جوان بارده اوليه زود پير مي شوند و ميوه هاي آنها نيز ريز و نامرغوب خواهند شد لذا با هرس صحيح و رساندن نور كافي به داخل تاج درخت همواره شاخه هاي جوان قوي و پر بار و ميوه با رنگ پذيري مطلوب حاصل خواهد شد و از اين طريق از پيري زود رس درخت نيز جلو گيري مي گردد.

اصول كلي در هرس درختان سيب اين است كه اگر شاخه جواني چند سال عمر كرده و بار داده باشد آن شاخه پير شده و بايد حذف گردد وبايد شاخه جوان ديگري جايگزين آن گردد.در درختان سيب،ميوه معمولا روي شاخه هاي كوتاه به طول چند سانتي متر كه شكل خاصي دارند و به آساني از شاخه هاي بي بار تشخيص داده مي شوند قرار دارد اين شاخه هاي (بارده) بر خلاف شاخه هاي بي بار نسج ناصاف و پيچيده اي دارند كه حامل جوانه درشت مركبي در انتهاي خود است كه در مجموع رعايت موارد فوق به همراه نور كافي، آب و كود موجب افزايش محصول و كيفيت ميوه خواهد شد.

 

 

2.  اصلاح فواصل کاشت:

            فواصل مناسب کاشت برای درختان دانه دار پایه بذری(6 × 6 ، 7 × 6 ، 5 × 6 متر) می باشد.

نکته مهم:در شرایط پروژه کوثر با توجه به اینکه پایه های انتخابی مالینگ مرتون 106 (پایه های نیمه پا کوتاه کننده)وارقام پیوند شده از تنوع زیادی برخوردار است رعایت فواصل 3×5 توصیه می شود (در حال حاضر فواصل 2.5×4 است)

3 .  حذف شاخه های مزاحم و خشک شده، آفت زده و مریض و شکسته برای حفظ و تامین سلامت میوه درخت.

 

4.   ایجاد شکل ویژه در بین شاخساره ها (حذف شاخه های مزاحم، نرک ها وحفظ شاخه های بارده و انتخاب شاخه های حامل جوانه های بارده بازاویه بازتر نسبت به شاخه اصلی، انتخاب یک شاخه قوی بعنوان محور اصلی).

 

 

5.   ایجاد تعادل بین اندامهای هوائی و ریشه.

 

جوان سازي درختان مسن در ميوه هاي دانه دار:

انجام هرس جوان كردن در درختان سيب و گلابي بسيار موفقيت آميز بو ده چون اين درختان طبيعتا قوي هستند و ريشه قوي دارند و هميشه روي پوست آنها جوانه هاي خفته به صورت ذخيره وجود دارد كه براي تجديد حيات درخت مناسب مي باشند.

نکته مهم:علاوه برضرورت رعایت مباحث هرس شاخه ها در فصول بهار وتابستان لازم است از طریق هرس میوه(تنک کردن میوه)نسبت به برقراری تعادل بین شاخه وبرگها وتعداد میوه ها اقدام نمود تااز این طریق،هم میوه های درشت،باکیفیت و مرغوب داشته باشیم وهم از شکستن شاخه هابخاطر سنگینی بار بیش از حد توان خود جلوگیری نمائیم البته در هرس زمستانه نیز با حذف تعدادی از شاخه های بارده عملا نوعی تنک کردن هم انجام میگیرد بطورکلی بسته به نوع رقم وشرایط محیطی حاکم بر درخت باید بازاء هر 20تا30 عددبرگ یک میوه را نگه داشت .

عدم رعایت موارد فوق در وضعیت موجود پروژه کوثر سبب شده تا بیش از حد شاهد شکستن شاخه ها باشیم که این مسئله خود باعث بخطر افتادن حیات وسلامت درخت همچنین هدر رفتن انرژی وذخائر درخت میگردد.

فواید تنک کردن میوه:

جدای از خاصیت ذاتی ارقام،سن درخت واثرات شرایط محیطی ،تنک کردن دارای فواید زیر است.

1-افزایش درصد میوه های درشت ومرغوب وپر بها در کل محصول.

2-یکنواختی بیشتر اندازه میوه ها در موقع برداشت.

3-بهتر شدن رنگ میوه ها.

4-ارتقاء کیفیت میوه ها(عطر وطعم).

5-کم کردن خطرات شکستن شاخه ها زیر بار زیاد

6-تقویت درخت وآزادکردن آن از تحمل بار اضافی وتنظیم باروری سالیانه وجلوگیری نسبی ازسال آوری.

  

 

 

 

 

فعالیت های مهم تعاونی طی دو ماه اخیر:

1-انجام عملیات کف شکنی در چاههای شماره 1و2بطوری که در شرایط پائیزاز لحاظ میزان آبدهی فول شده است(چنانچه در شرایط تابستان بازهم نیاز به ادامه حفاری باشد مجوز آن در دست است).

2-پیگیری وانجام عملیات ثبت آخرین تغیرات مدیریتی شرکت.

3-تسویه حساب بستانکاران وپیگیری وصول مطالبات شرکت.

4-برنامه ریزی فصلی انجام عملیات باغبانی که باعملیات هرس آغاز شده است.

5-طراحی و راه اندازی وبلاگ شرکت .

6-خرید تعدادی نهال سیب مالینگ ونهال گردوی پیوندی یارانه ای  مورد تائید مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی جهت واکاری . 

 

 

+ نوشته شده در  یکشنبه هجدهم دی 1390ساعت 21:59  توسط بحرانی |